No Limit Ships gaat terug naar Amsterdam vanaf Ft. Lauderdale, volg ons op ons blog - naar blog >>

Harlingen – Terschelling en terug tijdens de zoutwaterdagen

Geplaatst op 1 oktober 2013

Iedereen kijkt met een brede glimlach terug op de Blauwestad zoutwaterdagen van vorige week. Dit was de derde editie van de jaarlijks terugkerende zoutwaterdagen voor de Blauwestad schepen.

Met volle tevredenheid kijkt ook de werf terug op dit weekend, welke vol enthousiasme geweldig was georganiseerd door de bemanning van de Jan van Houten. Vrijdagavond heeft zich in de Noorderhaven van Harlingen een vloot van in totaal 11 door No Limit Ships gebouwde schepen verzameld. De vloot bestaat uit 7 Blauwestad 880 schepen, 4 blauwe stad 1040 schepen en een voormalig Blauwestad 880 eigenaar was present met zijn nieuwe Citation 1350.

Zaterdag rond de middag vertrekt de gehele vloot richting Terschelling, de scheepjes rollen vrolijk over de golven van de zuidwesten wind kracht 4 á 5 beaufort. Na een gezellige avond op Terschelling word zondagmorgen op tijd begonnen aan de terugtocht richting Harlingen.

Bij aankomst in Harlingen gaat de vloot weer uit elkaar in diverse richtingen, een groot deel van de vloot koerst richting de No Limit werf in Groningen voor de winterstalling.

zie voor meer verslaggeving ook de website van de Jan van Houten en scheepsjournaal nummer 80 geschreven door de schipper van de Jan van Houten