Bouwmethode

De bouwmethode van de Blauwe Stad is zeer vooruitstrevend te noemen. Het schip wordt namelijk in twee delen gebouwd. In de polyesterbouw is dit al langer een gebruikelijke methode, in de staalbouw is dit voor zover bekend nog nooit vertoond.

Deze innovatieve bouwmethode heeft meerdere voordelen. Zo wordt de interieurbouw, welke geheel buiten het schip plaatsvindt, en de installatie van het hele schip eenvoudiger wat een grote tijdsbesparing oplevert.

Ook de kwaliteit van het gehele product kunnen we door deze productiemethode op een veel hoger niveau houden dan bij de traditionele bouw van dergelijke schepen.

Dit begint al met de conservering. Alle hoekjes en gaatjes zijn voor het conserveringsproces uitermate goed bereikbaar waardoor alles zonder twijfel 100% geconserveerd word.

De installatie kan door de goede bereikbaarheid op een zeer hoog kwaliteitsniveau afgewerkt worden. Wel wordt met de installatie scherp rekening gehouden met de eventuele latere bereikbaarheid van de gehele techniek.

Zo kunnen we voor een scherpe prijs een dergelijke klassiek gelijnd kwaliteitsschip bouwen.

De verhalen van No Limit Ships