No Limit Ships gaat terug naar Amsterdam vanaf Ft. Lauderdale, volg ons op ons blog - naar blog >>

“De werf staat je te allen tijde bij met raad en daad.”

Geplaatst op 28 augustus 2013

Ik ken No Limit Ships sinds 2005, toen ik de Blauwe Stad 880 – bouwnummer 4 – liet bouwen. Eenmaal verslaafd aan het varen, groeide het idee voor een groter zomer-en-winter-schip, waarop ik ook zou kunnen werken. Het nieuwe schip werd de Citation 1350, van buiten op basis van de Citation 1250 – waarvan de werf er in 2001 al twee had gebouwd – maar van binnen naar eigen inzicht geheel nieuw ontworpen.

Ik wilde het schip comfortabel in m’n eentje kunnen varen, en ook een aantal andere wensen – o.a. met betrekking tot zeewaardigheid, geluid, conservering, “wintervastheid”, onafhankelijkheid van walstroom en grootte van de tanks – werden gerealiseerd. Het is een geweldig schip geworden, wat zich moeiteloos laat varen en waarop het heerlijk vertoeven is.

Wat mij specifiek bevalt aan No Limit Ships is hun technische know-how en de manier waarop er samengewerkt en gecommuniceerd wordt, zowel door de mensen van de werf onderling als met mij als klant. Geen idee is te dol, afspraken over prijzen en kosten zijn altijd helder, en bij meningsverschillen kom je er altijd uit. Technisch is het state of the art: het bedrijf bouwt ook professionele schepen voor de internationale markt, en past die kennis en ervaring ook toe op hun jachten. Ik laat misschien nog wel liever de machinekamer zien dan de rest van het schip, en de Volvo-monteur die mijn motor onderhoudt zei me dat hij nog nooit zo’n perfekte machinekamer had gezien.

Als je zorgeloos door het leven wilt met zoveel techniek aan boord, dan is het cruciaal dat de werf je te allen tijde met raad en daad bijstaat. En dat gebeurt naar volle tevredenheid. Gewoon een fijn schip van een fijne werf.

Dolf de Kinkelder – eigenaar van de Citation 1350 Renske Maria